Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyzetek

1) Telkes házban lakik. A szomszédja mérgező füstöt generáló anyagokkal tüzel és a szél gyakran Ön felé hozza a füstöt

2) Lakásának papírvékonyak a falai és a szomszédok zajkibocsátása elviselhetetlen

3) Ön is téved, de ha valami nem tiszta, kérdez, megkérdezi, hogy jó-e az utalandó összeg, mert a múlt hónapi szám más volt, a párja viszont csípőből lő: - a tejet kellett volna behozni először (és betenni a hűtőbe), mire Ön: - az tartós tej.

4) Idős szüleit el kéne "zárni", de a testvére és a sógornője, akik ráadásul kórházban dolgoznak a koronavírus-járvány idején, nap, mint nap bemennek a szülők konyhájába is, holott a közös telken saját házuk van. 

5) Társasháza SZMSZ-e szerint a 2. épület mögötti "platz", autóforduló, de néhány lakótárs parkolónak használja, már infarktusos beteg szállítása is késett, mert a mentő nem tudott megfordulni, de néhány ember állandóan azt használja parkolónak 

6) Felesége/férje rosszul viseli a bezártságot, és ki akarja vinni idős Édesanyját sétálni a kijárási korlátozás idején az utcára, mondván, hogy majd átmennek a másik oldalra, ha jön szembe valaki. Ön azzal érvel, hogy a szimpla kilélegzés után is apró cseppecskék tömege van percekig a levegőben, mire a párja olyan arcokat vág, hogy lehet látni: finoman szólva túlzásnak tartja a dolgot

7) A teljesítményértékelő beszélgetésen rossz pont, hogy Ön átlépte a büdzsét. Ami igaz, egyetlen monopolhelyzetű szállítójuk sürgősségi felárat számolt fel, mivel Ön hiába sürgette többször is a főnökét, hogy döntsön végre.