Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online konfliktuskezelés coaching

szemelyiedzo.jpgKonfliktuskezelés coaching online (skype, webex, team, zoom). A konfliktuskezelési coaching olyan, mint amikor a személyi edző testre szabott edzésprogrammal "építi" a coachee-t.
 

 

 

1. Az online konfliktuskezelés coaching időtartama

Attól függ.... Elsősorban attól függ, hogy a coachee milyen konfliktusokat hoz a coachingba. Mit cipel magával. Melyek a szisztémás konfliktusok, amelyek a személyiségéből következnek. Mi az, amit jó lenne "letudni". Milyen szőnyeg alá söpört konfliktus okoz stresszt. Mi az, amit ha "kipipálunk", nagy kő esik le a szívéről. Igazán jól a coaching célszerű időtartamát a coaching folyamatban lehetne látni. De... Viszont az életben jellemzően előre kell fixálni a coaching időtartamát. A megrendelőinktől nem várhatunk bianco csekket.... Így aztán, amikor előre kőbe véssük a coaching időtartamát, kiderülhet, hogy jó lenne "még..."  
Megbízóink sincsenek könnyű helyzetben. Kénytelen úgy csinálni, mintha Bécsben egy taxiba beszállva azt mondanák, hogy "240 perc taxizást kérek", és nem a célt mondanánk. Ebben a pakliban benne van, hogy ha éppen olyanok a forgalmi viszonyok, akkor a taxis út (a coaching) akkor is véget ér, ha a dugóban elakadva, már csak 7 kilométerre vagyunk az M0-áson a Liszt Ferenc repülőtértől.
A HR joggal tart attól, hogy ha addig a ketyeg a taxaméter, amíg megy a taxi, akkor a coach az eredményTELENSÉGBEN válik érdekeltté.
Ha viszont már megbízik bennünk az ügyfél, akkor menet közben alakulhat a coaching időtartama, ahogyan „ránézünk” a coachee átélt konfliktusaira, arra, hogy mit, miért és HOGYAN sikerült megoldani, mik nehezen ledobható béklyók. 
Egy szó mint száz, az időtartam (ideálisan) főleg attól függ, hogy mi a coaching feladat. De természetesen az időtartam függ attól is, hogy a coachee mennyi időt szán a coachingra, és a büdzsé is befolyásolja az időtartamot. 

 
1.1. Lehet az online konfliktuskezelés coaching 4 óra. Négyórás időtartamban, már fel tudjuk mérni az Ön konfliktuskezelési "profilját", tudunk tartani egy személyes edzőmunkából álló "minitréninget", a 4-órás coaching már tartalmaz konkrét helyzeteket, gyakorlást és a megoldás elemzését. 


1.2. Lehet a coaching időtartama 8 óra.

A 4-óráshoz képest mivel, mennyiben több egy mondjuk 4+1+1+1+1 órából összeálló 8 órás coaching? A konkrét példában (amely csak példa) mi történik a "plusz" 4*1 órában?
A coachee-val az első 4-óra után felkészülünk konkrét, helyzetekre és a
coachee kipróbálja magát éles helyzetekben, a nagybetűs életben. Kipróbálja az eltervezett konfliktuskezelést. Ha tudjuk, online követjük a coachee-t a helyzetben, ha nem, megvárjuk a beszámolóját.
Majd közösen értékelünk. Majd következik az újabb megmérettetés, hiszen gyakorlat teszi a mestert. 
A coachee a munkahelyén vagy projektcsapatában vagy az egyesületében vagy a társasházi közgyűlésen újra nekiveselkedik egy-egy "konfliktusnak". Előtte persze felkészülünk. Facilitáljuk az átgondolást. Rávezetjük a coachee-t a saját megoldására. Zen mesterként csak kérdezünk. Nem mondjuk, hogy vigyél kesztyűt, hanem kérdezünk. Milyen magasra mentek a hegyen, hány fok lesz, mekkora szél, hány perc alatt fagynak el az ujjak, mire lehet még szükséged. 

 

 

2. Az online konfliktuskezelés coaching díja

a) 4-órás coaching: 249.000 Ft+áfa.

b) 8 óra coaching: 499.000 Ft+áfa.
 3. Hogy jutunk el az első coaching-ig?

Kérjük hívjon fel, (+36209342760). Ha nem ismerjük egymást, hadd mutatkozzunk be, beszélgessünk arról, hogy miben tudunk (ha tudunk) segíteni, egyúttal készséggel megválaszoljuk a coaching-folyamattal kapcsolatos kérdéseit. 
Ha pedig
érdemesnek talál a bizalmára, és nem Ön a döntéshozó, akkor kell jóváhagyást szerezni a coachinghoz. Ennek a szépségeiről egy külön menüpontban értekezünk, amelyhez majd kattintson a linkre, és ha azt végigolvasta, kérjük jöjjön vissza ide. Ha sikerült jóváhagyást szerezni a coachingra, akkor kérjük e-mail csatolmányban küldjön át egy kitöltött jelentkezési lapot. Az elfogadott jelentkezés visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. Végül leülünk egy-egy webkamerás gép elé, és vagy skype-on, vagy zoom-on indul a coaching munka.